Підсумки розслідування вбивства Сашка Білого оприлюднять увечері

Вівторок, 1 квітня 2014, 15:28

Комісія МВС із розслідуванню обставин смерті Олександра Музичка (Сашка Білого) завершила свою роботу, повний звіт буде викладений в інтернет 1 квітня.

 Про це заявив голова МВС Арсен Аваков перед засіданням Кабміну, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Сьогодні ввечері буде опублікований найповніший звіт внутрішнього розслідування по інциденту в Рівному. Це буде безпрецедентно відкритий звіт, і далі суспільство нехай саме зробить висновки, хто є хто, хто правий, хто винуватий", - пообіцяв він.

"Попередньо з того, що я побачив, можу сказати, що міліція діяла правомірно", - заявив Аваков.

"Інша справа, що в низці випадків є шорсткості й порушення попереднього опису, наприклад, спочатку говорилося, що Білий тікав із місця події, вискочивши у вікно, а він насправді не вискочив, а оббіг навколо маленького будиночка і так далі", - додав він.

"За великим рахунком, події розгорталися так, що в мене немає претензій до правоохоронців. Але це моя оцінка, свою оцінку ще дадуть Генпрокуратура й тимчасова слідча комісія", - наголосив Аваков.

Коментуючи пропозицію тимчасової слідчої комісії Верховної Ради відсторонити голову МВС від посади на час роботи ТСК, Аваков сказав, що ставиться до цього нормально.

Як відомо, скандально відомий активіст "Правого сектору" Сашко Білий був застрелений 25 березня при спробі його затримання силовиками в Рівному.

"Правий сектор" вважає, що це було зроблено за вказівкою чи за потурання Авакова, і вимагає його відставки з посади голови МВС.

Комісія Верховної Ради у цій справі рекомендувала відсторонити Авакова від посади на час розгляду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування