Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич заявив, що Росія повелася не дружньо й "кинула" регіоналів

Вівторок, 1 квітня 2014, 17:53

Депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич вважає, що Росія своїми недружніми діями позбавила проросійськи налаштованих політиків в Україні підтримки.

Про це він заявив у відповідь на заяву глави комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олександра Пушкова про те, що навіть Шуфрич говорив про "російських ізгоїв" в Україні.

"Політик, який шанує себе, навряд чи коментуватиме явно сфабриковані матеріали", - зазначив Шуфрич.

Але запевнив Пушкова: "Я є одним із найбільших прихильників інтеграції України в усіх сферах діяльності з Російською Федерацією".

"Але, на жаль, події, пов'язані з Кримом, справді поставили мене й десятки політиків, які відстоювали поглиблення відносин саме з Росією, у дуже складну ситуацію. Як і приблизно 10 мільйонів росіян, і понад 20 мільйонів російськомовних громадян України", - заявив Шуфрич.

"Ви залишили нас сам на сам із новою владою. Ми продовжуємо боротися за затриманих наших прихильників, багато хто з них сьогодні вже звільнені з в'язниць", - зазначив він.

"Але ваші дії в Криму складно оцінити як дружні, і нам сьогодні дуже складно апелювати до наших російських колег", - заявив Шуфрич.

Він зазначив, що не раз із трибуни Верховної Ради закликав "не допустити, щоб етнічні росіяни й російськомовні українці почувалися "ізгоями" у власній державі після, м'яко кажучи, недружніх дій керівництва Російської Федерації в Криму" –  і "дещо" вдалося вирішити.

Шуфрич наголосив, що мовний закон Колесніченка-Ківалова, попри спробу його скасувати, "діє до ухвалення нового закону про мовну політику".

"Сьогодні готуються зміни до Конституції в тому числі й щодо значного збільшення прав регіонів, а саме органів самоврядування в частині організації влади, фінансової незалежності й визначення етнічних, культурних і історичних пріоритетів", - додав "регіонал".

"Я упевнений, що ми зможемо переконати нову владу діяти в інтересах усіх громадян України незалежно від того, якою мовою вони говорять і думають. Допомога нам, безумовно, потрібна, але не на танках і не з калашніковими в руках", - заявив Шуфрич.

"Пане Пушков, ви залишили нас одних – і політиків, і, головне, усіх російськомовних. Але ми з цим упораємося, не завдяки, а всупереч. Як це було не раз в історії наших народів…", - запевнив він.

Як приклад Шуфрич згадав, що люди, які проживали на території сучасної України, свого часу прийняли на себе "основний удар монголо-татар", а в 1941 році разом із Білоруссю – "основний удар фашистів", доки "кремлівське керівництво "жувало соплі" і спостерігало, як фашисти просуваються до Москви, захопивши Мінськ, Київ і сотні інших міст".

"Тому, дорогі колеги, спасибі вам за допомогу, але, боюся, що й цього разу нам доведеться все вирішувати самим", - заявив Шуфрич.

"І окреме вам спасибі за денонсування харківських угод, через які я, будучи міністром із питань надзвичайних ситуацій, особисто разом із бійцями МНС виносив димові шашки з зали засідань Верховної Ради України при спробі зриву їх ратифікації, і за які наша фракція так боролася й не раз відстояла вже після лютневих подій цього року", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...