Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Харкова прибули спостерігачі ОБСЄ

Вівторок, 1 квітня 2014, 21:31

Спостерігачі ОБСЄ на чолі з діючим главою моніторингової місії в Україні послом Адамом Коберацьки прибули до Харкова.

"Ми розміщуємо місію спостерігачів на запит уряду України. Сьогодні двоє людей приїхали до Харкова, через кілька днів приїдуть останні, щоб спостерігати за розвитком подій в країні", - зазначив Коберацьки на зустрічі з керівництвом області, передає "Укрінформ".

"Ситуація складна, слід розібратися з обстановкою, дізнатися факти. Сподіваємося, місія допоможе всім країнам-учасницям ОБСЄ дійсно з'ясувати, що відбувається на території України, а також допомогти вийти з кризи, стабілізувати ситуацію", - додав він.

За словами посла, всі спостерігачі місії - цивільні особи.

"Члени місії проведуть моніторинг соціально-політичних подій у регіоні та шляхів виходу з кризи. Висновки будуть викладені у доповідях", - додав Коберацьки.

За словами в.о. заступника голови ХОДА Юрія Георгієвського, у регіоні працюватиме офіс для системної роботи спостерігачів ОБСЄ.

"Ми сприятимемо місії у складанні актуальних планів роботи, чи стосується це вивчення діяльності правоохоронців, судів чи мобілізаційної підготовки - в тій частині, яка не суперечить законодавству. Ми теж зацікавлені в тому, щоб склалося об'єктивне уявлення про роботу ЗМІ та перебіг виборчого процесу", - додав Георгієвський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування