Донецькі сепаратисти нападають на білоруських та російських журналістів - ЗМІ

Четвер, 10 квітня 2014, 16:18

Учасники проросійських акцій в Донецьку напали на журналістів з Білорусі та Росії.

Про це розповів головний редактор Новостей Донбасса Олексій Мацука в ефірі Громадського ТБ.

"Вони (журналісти) проводили відеозйомку і нібито розмовляли білоруською, це почули протестувальники і їм це не сподобалося. І наші україномовні журналісти вимушені переходити на російську мову, тому що їм (учасниками проросійських акцій – ред.) це категорично не подобається, вони не сприймають українську або будь-яку іншу мову (крім російської – ред.)", - розповів він.

Мацука, однак, зазначив, що серйозних наслідків цей та подібні конфлікти не мали.

За його словами, учасники проросійських акцій постійно конфліктують з людьми, які не підтримують їх точку зору, в тому числі з місцевими жителями.

"У нас повідомлення, що журналісти Russia Today також постраждали від нападу, їм побили камеру, але жодного сюжету в ефірі Russia Today не вийшло", - підкреслив він.

В той же час про побиття їх журналіста повідомляє Белсат, незалежний телеканал, який веде мовлення з Польщі для білорусів.

Джерело відео: телеканал Белсат

Журналіст Олесь Борозенко розповів, що, коли він знімав сюжет біля будівлі Донецької обласної адміністрації, до його слів прислухалися підозрілі молоді люди.

"Їм, напевно, щось не дуже сподобалося, і вони почали за мною стежити", - припускає він.

Пізніше молодики підійшли нього і завдали кілька ударів у живіт, потім почали бити по голові та обличчю. Борозенко запевнив, однак, що серйозних ушкоджень у нього немає.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування