Російських слідчих вишлють з Криму до РФ за п'яну бійку з кримським татарином

Субота, 12 квітня 2014, 11:20

Начальник ялтинського підрозділу Слідчого комітету РФ і двоє його підлеглих будуть вислані назад до Москви за спробу приховати факт п'яної бійки у ресторані з кримським татарином.

Про це пише "Газета.Ru". За даними видання, інцидент стався 6 квітня в одному з ресторанів Ялти, де відпочивали після служби слідчий з особливо важливих справ ялтинського управління СК Володимир Жидов та старший слідчий Павло Деменьшbн.

Близько 4:00 ранку слідчі напідпитку влаштували бійку з іншим відвідувачем ресторану - кримським татарином Татжідіновим Е.Б.

Працівники бару викликали поліцію і учасників бійки відвезли в Ялтинське ОВС, де "слідчі спробували пояснити поліцейським, що ті "не праві" і будуть звільнені, а також притягнуті до кримінальної відповідальності".

"Пізніше у відділення був викликаний начальник ялтинського управління СК Сергій Топільський. За підсумками розгляду він не став доповідати про подію керівництву, приховавши інцидент. Однак про це все одно стало відомо спочатку керівництву управління СК по Криму, а потім і в Москві", - зазначає видання.

9 квітня керівник Кримського СКР Михайло Назаров написав рапорт на ім'я голови відомства Олександра Бастрикіна, в якому описав подію і зробив акцент на тому, що Топільський приховав інцидент.

"... Вважаю доцільним відрядити Топільського, Жидова і Деменьшина до місця постійної дислокації в СК по Московській області з відповідною заміною", - повідомляється в рапорті Назарова.

Про долю кримського татарина, а також співробітників кримського СК, які провинилися, не повідомляється. У Слідчому комітеті Росії пообіцяли надати коментарі за фактом інциденту найближчим часом.

Про співробітників, які зчинили бійку, відомо, що вони працюють в підрозділах СК по Московській області. Їх начальник - Сергій Топільський - обіймав посаду заступника начальника управління СК в підмосковному Щьолково, і раніше вже підлягав службовим перевіркам.