СБУ затримала завербованого Росією українця за масові заворушення

Субота, 12 квітня 2014, 16:18

Служба безпеки України затримала громадянина "К" за спробу організації масових заворушень і залякування мирного населення в Харкові.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Співробітники спецслужби припинили протиправну діяльність особи, яка передбачена ст. 111 (державна зрада) і ч.1 ст.294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України .

"Встановлено, що під час перебування в квітні ц.р. в Сімферополі житель Харківської області був завербований кадровим співробітником головним розвідувальним управлінням ЗС РФ, який діє з території АР Крим. Завербованому громадянину поставили завдання з проведення підривних акцій на території України, дестабілізації ситуації у східних і південних регіонах України, а також тероризування мирного населення", - повідомляє прес-служба.

СБУ затримала завербованого харків'янина

За інформацією СБУ, сам затриманий повідомив на допитах, що іноземна спецслужба ставила завдання: "організувати групу і брати участь у масових акціях протесту в м.Харкові, забезпечити підтримку захоплення адміністративних будівель, а також їх утримання протягом 2-3 діб, провести захоплення державних установ і магазинів, в яких є зброя, з метою організації збройного протистояння правоохоронним органам організувати блокування можливих пересувань підрозділів українських збройних сил до місць проведення протестних акцій".

Зв'язок з іноземною розвідкою було організовано через мобільну пошту і мобільний телефон з окремою карткою, повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено також, що на виконання завдань іноземної спецслужби громадянин "К" здійснював підготовку і в період із 6 по 8 квітня на чолі групи з 10 осіб брав участь у сепаратистських заходах у Харківській області, зокрема пов'язаних із силовим захопленням будівель державних органів влади.

Громадянин "К" визнав свою провину. Наразі здійснюються відповідні оперативно-слідчі дії, зазначає прес-служба СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News