Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Авакова рапортують: борються з сепаратизмом. Активісти: Б'ють наших

Субота, 12 квітня 2014, 20:41

На кордоні Полтавської та Харківської областей представники МВС України затримали 10 автобусів, у яких їхали близько 70 озброєних людей, переважно молоді чоловіки.

Як повідомили в МВС України, колону було зупинено близько 16:00 у с.Чутово, автобуси рухалася в напрямку Харкова.

"Під час огляду транспортних засобів у більшості пасажирів при собі були виявлені предмети і засоби, які могли б бути використані для агресивних дій в умовах масових акцій: ящики з "коктейлями Молотова", велика кількість вибухових пакетів, піки, палиці, щити, біти, каски, ножі, інша холодну зброю", - зазначили в МВС.

За даними МВС, затримано близько 70 осіб, які дають свідчення слідчим.

"На місці затримання працює оперативно-слідча група. Співробітники міліції з'ясовують, куди і з якою метою прямувала настільки чисельна організована і озброєна група громадян. Зазначена група осіб на територію Харківської області не допущена", - заявили в МВС.

Разом з тим активістка Олександра Рязанцева, яка брала активну участь в акціях Автомайдану, повідомила на своїй сторінці у Facebook: "КПП Чутово, Полтавская область. Наших (активистов) избили, побили машины. Везут в Полтаву в РОВД". 

Усі фото - Шури Рязанцевої
 
 

 
 

Окрім того активіст ВО "Свобода" Євген Карась на своїй сторінці повідомив: "Донбас захоплюють окупанти. Крайня точка - Слов'янськ. Це сотня кільметрів від Харкова. Менти? Створили блок-пост з БТРом і десятками автоматників. Але під Полтавою, з боку Києва".

"Сотня побитих. Розбиті авто. Витягали з рейсових маршруток і били чоловіків, що не мали прописки східняків (східних областей). Але на більшість машин менти нападали відразу. Бачили київські номери, били скло, тикали автоматами та били прикладами", - заявив він. Також Карась повідомив, що силовики "підкинули кому попало багато зброїї".

"Зачистка по трасі Полтава-Харків йде далі. Спецназ з блок-поста рушив в бік Полтави. Серед затриманих багато аполітичних громадян. Є побиті автомайданівці. Спецоперація Авакова по нападу на націоналістів проходить успішно... Недопустили,  щоб українці провели марш єдності в Харкові", - підсумував він.

Як пізніше заявив на своїй сторінці у Facebook активіст Віталій Уманець, начальник міліції Полтавської області, де сьогодні міліція "прийняла" активістів, які їхали на Марш єдності до Харкова, є пан Корсун.

"Мабуть, мало хто знає, але цей ще нещодавно був главмусором у Черкаській області. Саме за часи його "правління" по-звірячому були побиті автомайданівці та спалені їхні автівки в Черкасах, саме за його відома масово звозилися тітушки в місто з інших областей. Після всіх цих подій його назначили знову начальников міліції області. Питання є?", - зазначив Уманець. 

Як відомо, раніше глава МВС Арсен Аваков відреагував на захоплення сепаратистами адмінбудівель у містах східної України: "МВС буде жорстко реагувати на прояви умисної дестабілізації обстановки та масові заворушення на всій території України, особливо в областях, де проводяться спецоперації з подолання проявів сепаратизму - Донецькій, Луганській, Харківській. Туди направлено спецназ".

Сепаратисти, які у низці міст Донеччини, Луганську та Харкові проводять мітинги та захоплюють будівлі, вимагають проведення референдуму та федералізації. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування