Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія натякає Україні, що лік пішов на години?

Вівторок, 15 квітня 2014, 14:15

"Якщо ситуація в Україні обернеться масовим кровопролиттям, то в Женеві з так званим виконуючим обов'язки міністра закордонних справ України не буде про що говорити", заявив постійний представник РФ при Євросоюзі Володимир Чижов.

Так він прокоментував російським журналістам зміст прийнятого в понеділок у Люксембурзі заключного документа ЄС щодо України, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Розвиток обстановки на Україні в найближчі дні та години покаже, чи буде про що говорити з в.о. міністра закордонних справ цієї країни в Женеві 17 квітня, заявив він.

"У ньому (у документі Ради ЄС) багато є чого, але я хотів би звернути увагу на те, чого в ньому немає. На превеликий жаль, в ньому немає ні слова, ніякої оцінки дій київської влади, яка готова увергнути не тільки схід України, але і всю країну у вир громадянської війни", - заявив дипломат.

За його словами "є також цілий ряд формулювань, необ'єктивних і несправедливих, щодо політики Росії стосовно до української кризи аж до вимоги, що вже ні в які ворота не лізе, що є не просто втручанням у внутрішні справи, а у внутрішню законотворчу функцію", - заявив Чижов.

Він пояснив, що мова про вимогу негайно скасувати мандат Ради федерації, даний президенту РФ на використання збройних сил.

"Причому тут теж пересмикнуто: не "збройних сил" написано, а "використання сили на території України", - заявив постпред РФ.

"Що стосується практичних наслідків, це документ суто політичний, який ми, звичайно, будемо брати до уваги, але головне - це те, що буде відбуватися, як кажуть, на місцевості, тобто безпосередньо в Україні, в найближчі дні і навіть години", - заявив глава російської дипмісії.

"Заклики і бадьорі заяви щодо чотиристоронньої зустрічі в Женеві, яка має відбутися в четвер, звучать, звичайно, оптимістично, але зрозуміло, що якщо ситуація в Україні обернеться масовим кровопролиттям, то в Женеві з так званим виконуючим обов'язки міністра закордонних справ України не буде про що говорити", - заявив Чижов.

Раніше в МЗС України заявляли про плани Росії зірвати чотиристоронню зустріч в Женеві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування