СБУ затримала диверсанта зі Слов'янська

Четвер, 17 квітня 2014, 13:46

СБУ продовжує затримувати українських та російських диверсантів, які ведуть підривну діяльність на території південних та східних областей.

Про це повідомила речник СБУ Марина Остапенко на брифінгу в антитерористому центрі.

За її словами, прикордонники разом зі Службою безпеки виявили вже 117 громадян Російської Федерації, які причетні "до екстремістської діяльності на території України".

"З метою недопущення проникнення радикально налаштованих осіб відмовлено у в'їзді 11 тисячам громадян РФ", - зазначила вона.

Також Остапенко повідомила, що контррозвідка в рамках антитерористичної операції затримала та доставила до Києва громадянина України Сергія Ржавського, "який є членом диверсійної групи і тероризує мирне населення в місті Слов'янськ, виконуючи завдання ГРУ РФ".

"Затриманий брав безпосередню участь в масових заворушеннях у Донецьку, чинив погроми на опір правоохоронцям із застосування зброї, а наступним завданням диверсанта мало стати захоплення відділку міліції в місті Волоноваха"

Також, за її словами, затримано донеччанина Олесія Бєлоуса, який є активістом організації "Донецька республіка" і безпосередньо координував її діяльність з російською стороною.

У Росії Бєлоус планував провести зустріч з керівництвом партії "Родина" з метою отримання вказівок та грошей для організації подальших підривних акцій.

"Після затримання диверсанта підривна діяльність цієї групи заблокована, ведуться допити та слідство", - сказала представник СБУ.

Також, за словами Остапенко, Служба безпеки встановила особу ще одного диверсанта - Безлєра Ігоря Миколаєвича, 1965 р.н.

"За достовірними даними, до 2002 року Безлєр проходив службу у підрозділах ГРУ РФ, закінчив службу у званні підполковника і після цього був направлений до України. Виконуючи завдання ГРУ Росії у лютому 2014-го року Безлєр брав участь у силових акціях щодо захоплення військових частин та адмінбудівель у Криму, а квітні – у захопленні УСБУ в Донецькій області та райвідділку міліції у місті Горлівка", - розповіла вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування