МВС оприлюднило висновок про Сашка Білого: відстрілюючись, влучив у себе

Середа, 2 квітня 2014, 09:39

Службове розслідування МВС встановило, що член "Правого сектора" Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, чинив опір при затриманні і сам влучив у себе.

Висновок службового розслідування, датований 1 квітня, оприлюднено на сайті Міністерства внутрішніх справ у середу, 2 квітня.

У документі зазначається, що 9 березня Музичка було оголошено в розшук, і заступник генпрокурора дозволив застосувати спецпідрозділ МВС "Сокіл" при затриманні Сашка Білого.

Проти Музичка було відкрито провадження за статтями про хуліганство та про погрози чи насильство щодо працівника правоохоронного органа, оскільки 25 лютого він вдерся зі зброєю до Рівненської облради, порушивши її роботу, а 27 лютого – увірвався до рівненської прокуратури й застосував силу до прокурора Таргонія.

24 березня міліція дізналася, що Музичко перебуває у кафе "Три карася", силовики прибули туди й побачили групу озброєних людей, включно з Музичком.  

Згідно з документом, працівники ГУБОЗ крикнули "Лягти на землю, міліція" та зробили декілька холостих пострілів із автоматів, та Музичко почав тікати. Його наздоганяли, закликаючи зупинитися й лягти на землю, попередили про можливе відкриття вогню, однак розшукуваний почав відстрілюватися, поранив одного з силовиків.

Коли Музичка наздогнали, він, згідно з висновком, "здійснив два постріли в напрямку оперативних працівників, одночасно влучивши навиліт у шкіряний покров власного тіла, та намагався здійснити ще один постріл таким же чином, але внаслідок… зусиль оперативників не розрахував напрямку свого руху й польоту кулі, внаслідок чого влучив собі в область серця".

Оперативники почали підтягувати праву руку Музичка з пістолетом убік, а ліву заводити за спину й одягати наручник, і тоді він нібито "рефлекторно натиснув на спусковий гачок" – стався постріл, та куля пішла в сторону.

"Оперативні працівники, не усвідомлюючи на той час факту смерті Музичка, відібрали з його правої руки пістолет ПМ калібру 9 мм…, завершили одягання наручників, перевернули його тіло обличчям догори та виявили ознаки вогнепальних поранень, невідкладно із застосуванням ножа з метою полегшення надання екстреної меддопомоги розрізали одяг Музичка", - йдеться у документі.  

На місце подій силовики викликали швидку допомогу, яка констатувала смерть Музичка. На той час оперативники вже поїхали на Київ, вилучивши пістолет Сашка Білого, у магазині якого був один патрон, а другий – у патроннику.

Водночас, надійшла інформація, що про смерть Сашка Білого стало відомо членам "банди", організованої, за даними МВС, Музичком. Через загрозу помсти силовики затримали людей зі зброєю та залишили місце подій.

Висновок внутрішнього розслідування МВС щодо вбивства Сашка Білого (Музичка)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...