Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович сказав, навіщо покликав російські війська, а референдум у Криму назвав болем

Середа, 2 квітня 2014, 17:43

Відсторонений президент Віктор Янукович заявив, що просив Росію ввести війська для захисту українців від бандитів, а референдум у Криму вважає наслідком дій нинішньої влади.

 Про це він розповів в інтерв'ю Associated Press і НТВ.

"Той біль і трагедія, яка відбулася із Кримом, коли населення такого регіону на протестних настроях провело референдум і вийшло зі складу України… Фактично я не можу із цим погодитися. Якщо б це було при мені, я б постарався цього не допустити", - сказав він.

"Усе, що відбулося із Кримом – це заслуга нинішніх правителів України, це їх радикальна позиція стосовно російської мови, до тих територій, які населені російськомовним населенням. Спроба диктувати їм, як треба жити, привела до того, що люди виступили із протестами. Ця форма протесту вилилася в референдум", - сказав Янукович.

"Тільки націоналісти зі своїми радикальними підходами в тих умовах в Україні здатні були домогтися такого результату – поділу країни", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про причини звернення до Росії із проханням увести війська, Янукович сказав:

"Я це зробив невипадково. Я сам став об'єктом нападу бандитів. Адже по всій країні стали роз'їжджати збройні банди, вони переслідували й  мене".

"Я про це сказав і попросив невипадково, тому що розгул бандитизму націоналістів, що мають фашистське коріння, допускати не можна, на це треба було зреагувати набагато раніше, коли ми проводили переговори в Києві", - сказав він.

Як відомо, під час керівництва Януковича державний телеканал і телеканал Інтер вели активну пропаганду проти Майдану. Східні області і Крим фактично "залякували" "бандерівцями і Правим сектором", які мають приїхати і їх захопити.

Крім того, тема російської мови активно мусувалася Партією регіонів ще з 2004 року з подачі російських політтехнологів Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування