Росія не поспішає відводити війська, незважаючи на обіцянки Путіна

Середа, 2 квітня 2014, 19:08

Українські прикордонники не спостерігають відтоку російських військ від українсько-російського кордону.

Про це повідомив начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Андрій Кучеренко на прес-конференції в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Великого відтоку військ від кордону немає. Певні рухи є, але сказати, що припинилися заходи, я не можу", - сказав Кучеренко.

У той же час, за його словами, в Брянській та Курській областях, що межують з Україною, прикордонники відмовилися від посиленої охорони кордону, на який перейшли на початку лютого у зв'язку із Зимовими Олімпійськими іграми в Сочі (РФ).

"Це вперше з лютого місяця. Можна сказати, це відповідний сигнал того, що може бути знижена напруга", - вважає він, додаючи, що межі Бєлгородського і Воронезького управлінь, а також Ростовське управління прикордонної служби залишаються під посиленою охороною.

Українські прикордонники у зв'язку з небувалим скупченням" російських військ поблизу держкордону українські також залишаються на посиленому режимі охорони кордону. Особовий склад був посилений, в тому числі за рахунок Північного та Західного регіональних управлінь, де ситуація не настільки напружена.

"Такої великої кількості військ, підрозділів не прикордонної служби, а саме Міністерства оборони іншої країни біля наших кордонів ми (раніше) не фіксували, тому відразу після проведення Зимових Олімпійських ігор прийняли рішення... перейти на посилену охорону у зв'язку з подіями у Криму та біля наших ділянок... Ми в нашій службі готові до всіх змін в обстановці", - запевнив Кучеренко.

Крім того, він нагадав про проведенні спеціальної операції "Кордон" щодо недопущення в Україну організованих груп та окремих осіб, які можуть брати участь в дестабілізації ситуації в Україні.

Кучеренко розповів, що з початку року прикордонники Східного регіонального управління Держприкордонслужби України не пустили в країну більше 9 тис. громадян РФ. Ще 65 громадянам РФ заборонений в'їзд в Україну на період від одного до трьох років.

В той же час російські прикордонники відмовили у в'їзді приблизно 10 тис. громадян України.

Раніше схожу заяву зробили в НАТО. Його військові керівники вважають, що ситуація на російсько-українському кордоні "дуже тривожна". На їхню думку, війська РФ готові до вторгнення і здатні досягти поставлених перед ними цілей за 3-5 днів.

При цьому кілька днів тому президент Росії Володимир Путін заявив, що він наказав частково відвести російські війська від східного кордону України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування