У Слов'янську сепаратисти викрали Ірму Крат

Неділя, 20 квітня 2014, 23:42

У Слов'янську сепаратисти захопили Ірму Крат.

Про це Українській правді повідомили інформовані джерела - очевидці подій.

За даними джерел, сепаратисти звинувачують Крат в "тортурах антімайдановців і розстрілі "Беркута".

Журналістів привели до Ірми Крат, у якої була пакет на голові, і вказавши на неї, заявили, що у неї була "жіноча сотня" на Майдані, а в Слов'янськ вона приїхала, "щоб шкодити".

Після цього Крат забрали у невідомому напрямку.

 

Як повідомила Крат у коментарі російському телеканалу LifeNews, вона приїхала в Слов'янськ "висвітлювати події".

"Мене затримали за те, що я нібито виступила проти референдуму. Але це домисли. Я приїхала в Слов'янськ, щоб розповісти неупереджену правду", - зазначила вона.

Разом з тим журналіст Симон Шустер, який знаходиться в Слов'янську, розмістив у своєму Twitter'e короткий відеоролик з Ірмою Крат (журналістам не дали можливості з нею спілкуватися).

"Це все, що у мене є ... Допоможіть зв'язатися з її сім'єю, друзями", - зазначив він.

В описі до відео зазначається: "Ірма Крат, український активіст з Києва, затримана для допиту сепаратистами на сході України. Станом на 20 квітня перебуває у штаб-квартирі Служби безпеки України в Слов'янську. Командир сепаратистів заявив, що вона підозрюється у злочинах, в т . ч. тортурах. Її викрадачі не дозволяли їй говорити з пресою".

Перед цим він повідомив, що силовики-сепаратисти "показали нам "агента з Майдану", якого вони зловили - молода жінка в бежевому пальто".

Джерело відео - Simon Shuster·

Зазначимо, що Ірма Крат не є ані журналісткою, ані представницею "жіночої сотні Майдану", хоча російські ЗМІ називають її керівником "жіночої сотні" та членом "Правого сектора".

При цьому Крат, нібито захоплена сепаратистами, вийшла на брифінг із представниками "народного ополчення Донбасу" у Слов’янську і зробила заяви, які на руку російській пропаганді.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування