"Стрілок" зі Слов'янська показав обличчя та розповів про своїх "ополченців"

Субота, 26 квітня 2014, 17:24

"Командувач загоном самооборони Слов'янська" Ігор Стрєлков - офіцер спецназу ГРУ РФ - заявив, що ополченці знищуватимуть блокпости і українських військовослужбовців, якщо ті й надалі виконуватимуть свої обов'язки – боротимуться проти "ополчення Донбасу".

Про це Стрєлков заявив у відеоінтерв'ю, яке оприлюднило російське видання "Комсомольская правда".

За його словами, серед української армії, сили якої кинуті на боротьбу з "ополченцями", добровольців немає, "сюди вони направлені проти своєї волі".

"Ми розуміємо, що якщо ми почнемо їх вбивати - а такі можливості у нас є, і багато - ми будемо вбивати своїх братів .... Це наш противник вже зрозумів і цим користується:  вводять солдат-строковиків на штатній бойовій техніці, ставлять блокпост, на нього вводять бійців Правого сектору, Нацгвардії, СБУ, які під охороною десантників виконують свої обов'язки. Складається ситуація, коли вести вогонь по екстремістам і найманцям ми можемо лише паралельно знищуючи військовослужбовців української армії", - додав він.

"Поки ми не хочемо на це йти. Але якщо така ситуація триватиме, відповідно ми будемо діяти по-іншому", - підкреслив Стрєлков.

Також він розповів, хто складає основу ополчення у Слов'янську.

"Це дійсно ополчення, сильно "розбавлене" добровольцями з інших регіонів України. Формувався загін, з яким я прийшов у Слов'янськ, на території Криму. Я не буду цього приховувати. З добровольців. Але дві третини - це громадяни України, причому навіть не кримчани в основному, а біженці з інших регіонів України. Є люди з Житомира, Вінниці, Києва, інших регіонів. Ясна річ, дуже багато донеччан і людей з Луганщини. Власне, за їх пропозицією загін і прибув до Слов'янська", - заявив Стрєлков.

Також він повідомив, що більша частина з цих ополченців має бойовий досвід: "Багато воювали в рядах російських ЗС, в т.ч. і громадяни України. Воювали в Чечні, в Середній Азії. Є люди з досвідом бойових дій в Іраку, Югославії у складі українських ВС".

На питання, звідки у ополченців зброя, Стрєлков заявив, що в перший же день вони роззброїли управління МВС м. Слов'янська, де і було вилучено "достатньо велику кількість вогнепальної зброї".

"Також нами були роззброєні кілька підрозділів 25 аеромобільної бригади, підрозділи прикордонних військ України. Відповідно - близько 150 одиниць автоматичної зброї, кілька гранатометів, велика кількість боєприпасів було вилучено і 6 бойових машин - 3 бойових БМД, один БМД1, один БМД2 і один самохідний міномет", - зазначив Стрєлков.

При цьому він заявив, що "люди в переважній більшості - 80% населення - бажають приєднання до РФ".

"Щоб Донецька народна республіка стала суб'єктом федерації у порядку автономії або якось ще. Частина з них, може, й не горить бажанням приєднатися до РФ, але в будь-якому разі не хоче перебувати під владою тих, хто захопив владу в Києві", - заявив Стрєлков.

Раніше в ефірі російського телеканалу LifeNews повідомили, що "тимчасовий уряд Донецької народної республіки поклало керівництво блокпостами на командувача народного ополчення Донбасу Ігоря Стрєлкова. 

Як відомо, громадянин РФ Ігор Іванович Стрєлков оголошений в розшук. Стосовно нього розпочато кримінальне провадження за фактом організації навмисного вбивства і вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності,  організації масових заворушень на території східних областей України.

Стрєлков - офіцер Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ, помічник з силових питань самопроголошеного прем'єр-міністра Криму Аксьонова. У Криму Стрєлков відповідав за захоплення військових частин та органів влади і управління, брав участь у допитах українських військовослужбовців і у вербуванні наших громадян у Криму.

За даними СБУ, на початку квітня Стрєлков отримав прямий наказ із Москви почати масштабну диверсійну операцію на материковій частині України , зокрема в Донецькій і Луганській областях.

Джерело відео - kpru·

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...