Стрєлков, який насправді має інше ім'я, наказував викрасти інспекторів ОБСЄ

Понеділок, 28 квітня 2014, 12:36

Служба безпеки Україна встановила справжнє ім'я офіцера Головного розвідувального управління Росії, який діяв в Україні під іменем Ігоря Стрєлкова.

Про це розповіла речник СБУ Марина Остапенко на брифінгу журналістам.

За її словами, справжнє ім'я Стрєлкова - Ігор Всеволодович Гіркин. Він громадянин РФ, полковник. Народився 17 грудня 1970 року. Номер паспорта громадянина РФ: №4506460961, зареєстрований у Москві за адресою Шенкурський проїзд 8Б, кв. 136.

Остапенко повідомила, що Гіркін раніше неодноразово відвідував Україну з російським закордонним паспортом і востаннє легально перетнув український кордон 26 лютого 2014 року, прилетівши рейсом Шереметьєво-Сімферополь.

Вона нагадала, що саме в ніч з 26 на 27 лютого відбулося захоплення будівлі Верховної Ради Криму.

"Установлено також причетність групи Стрілка до викрадення представників ОБСЄ на Донеччині. Затримання відбулося за безпосередньої команди диверсанта Ігоря Бєзлєра ( прізвисько Бєс). Про це свідчать записи телефонних розмов Бєзлєра з підлеглими", - заявила Остапенко, продемонструвавши аудіо цієї розмови

В СБУ нагадали, що Гіркіна (Стрєлкова) оголосила в розшук, також розпочато кримінальне провадження за фактом організації умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.

Як відомо, сепаратисти Слов'янська взяли в полон інспекційну групу, що працює в Україні згідно з рішенням ОБСЄ за Віденським документом-2011 про заходи зміцнення довіри та безпеки.

До складу групи з восьми осіб увійшли чотири представники ФРН і по одному зі Швеції, Польщі, Данії та Чехії. Пізніше військовий спостерігач ОБСЄ зі Швеції Інгві Томас Йохансон був звільнений.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...