Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров не розуміє, чому світ так турбують війська РФ біля українського кордону

Четвер, 3 квітня 2014, 10:56

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров закликав до деескалації риторики навколо військових навчань, які проводить Росія в Ростовській області.

Про це він заявив за підсумками зустрічі з казахстанським колегою Ерланом Ідрісовим, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"В останній телефонній розмові президента РФ Володимира Путіна з канцлером ФРН Ангелою Меркель наш президент поінформував, що по виконанні своїх завдань в ході навчань, що проводилися в Ростовській області, один батальйон повернувся на місце своєї постійної дислокації, - сказав він.

"У міру виконання завдань іншими учасниками навчань інші підрозділи теж будуть повертатися у місця постійної дислокації", - додав Лавров.

"Звертаю увагу, що стосовно переміщення російських військ по території РФ будь-яких обмежень не існує. Наші західні партнери визнають, що в правовому сенсі тут ніяких проблем не виникає", - заявив він.

"Я б не став цю тему роздувати, як це намагаються робити і нинішня українська влада та її покровителі на заході. Ми вважаємо, що якщо вводиться такий термін, як деескалація, не треба займатися нарощуванням риторики", - також заявив міністр.

"Перш за все, необхідно деескалювати риторику, яка зараз зашкалює, переходить рамки розумного і зайвий раз наводить на думку, що ті, хто цим займається, серйозно відірвалися від реальності", - додав Лавров.

Як відомо Ангела Меркель у вівторок заявила, що не задоволена рівнем зниження концентрації російських військ на кордоні з Україною.

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен також не підтвердив інформацію про те, що Росія забрала свої війська від кордону з Україною.

Сполучені Штати і Європа в переговорах із Росією наполягають на відведенні російських військових контингентів від кордонів з Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування