Аваков пропонує домашній арешт для силовика, який роздягнув козака Гаврилюка

Четвер, 3 квітня 2014, 14:43

Міністр внутрішніх справ пропонує відпустити під домашній арешт бійця спецпідрозділу "Ягуар", який причетний до знущань над козаком Михайлом Гаврилюком під час Майдану.  

Про це Арсен Аваков заявив на спільній прес-конференції керівників силових відомств, відповідаючи на запитання, чи допомагає МВС силовикам, які постраждали під час зіткнень із протестувальниками.

"Усі ті, хто отримав поранення у масових заворушеннях із боку МВС, отримують, безумовно, повний комплект допомоги й підтримки з боку міністерства – у тому числі, і ряд із них мають спрямування й лікуються у закордонних клініках, так само як євромайданівці", - заявив Аваков.

"Ми виходимо з тези: попереднє керівництво країни віддавало злочинні накази, стравлювало людей, у цій м'ясорубці постраждала величезна кількість людей. Це були виклики моральні, у тому числі, – хтось їх прийняв, хтось їх не прийняв. Але ми сьогодні повинні зробити з цього висновки. І урок не в тому, щоб навіки-вічні відокремити одну частину населення від іншої, урок в іншому", - додав він.

Аваков, наприклад, пропонує пом'якшити запобіжний захід для того, хто причетний до знущань над активістом Майдану Гаврилюком на вулиці Грушевського в Києві:

"Сьогодні моя позиція полягає у тому, щоб, підтримуючи козака Гаврилюка, якого роздягали й голим водили по морозу, поливаючи водою, - звернутися з клопотанням до суду й Генеральної прокуратури для того, щоб затриманого бійця підрозділу "Ягуар", який зараз перебуває під вартою, випустити на домашній арешт через те, що він покаявся, його вибачив Гаврилюк, і в нього вагітна дружина на 6 місяці".

"Такі акти гуманітарного розуміння одне одного – коли Гаврилюк говорить своє слово, виконавець визнає свою провину й розуміє, у яку трагічну ситуацію він потрапив, повинні дати нову точку відліку. Моє глибоке переконання, що на цьому ми повинні побудувати згоду якусь у суспільстві", - заявив міністр.

"Це, безумовно, не стосується убивць, тих, у кого рвало голову, і тих, які з задоволенням виконували злочинні накази. Але є й інша ситуація", - наголосив голова МВС.

Голова СБУ Валентин Наливайченко також додав, що з 25 лютого шпиталь СБУ лікував усіх потерпілих на Майдані, надаючи й психологічну допомогу.   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування