Заручники бюджету: Вихованців Севастопольського ліцею вивезуть з Криму за приватні кошти

Четвер, 3 квітня 2014, 17:18

Учнів Севастопольського військово-морського ліцею імені Нахімова перевезуть до Одеси за рахунок спонсорів.

Про це Українській правді розповів народний депутат з фракції Батьківщина В'ячеслав Кириленко.

"Перераховані кошти приватні на рахунок компанії, яка буде здійснювати перевезення курсантів, викладачів і членів їх родин, це близько 300 людей", - відзначив він.

За його словами, прибути на нове місце переселенці мають в п'ятницю.

"В Одесу завтра зранку, за нашим часом о 7:00, вони вирушають в Одесу… Думаю, завтра до вечора вони вже будуть (на місці)", - повідомив Кириленко.

Відповідаючи на питання, чому для цих потреб не були задіяні державні ресурси, Кириленко пояснив, що відповідні транзакції не могли бути проведені вчасно через вимоги фінансового законодавства, адже розпоряджається ними Держказначейство.

"Щоб здійснити цю транзакцію потрібна масса бюджетних процедур. Там лежить масса платіжок, які не можуть бути оплачені або швидко, або з принципу", - сказав він.

За словами Кириленка, ті ж самі складнощі виникають з використанням десятків мільйонів гривень, зібраних громадянами на рахунках Міноборони.

Особи спонсорів переїзду Севастопольського ліцею Кириленко розголошувати не став, сказавши лише, що це "патріотичні люди" та "підприємці середньої руки".

Раніше Українська правда писала про те, що у Морській академії імені Нахімова в Севастополі після підняття російського прапора над будівлею Академії українські курсанти заспівали гімн України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування