Аваков: 13 "беркутівців", підозрюваних у розстрілі Майдану - в полі зору МВС

Четвер, 3 квітня 2014, 20:40

13 з 19 колишніх бійців "Беркута" перебувають у полі зору правоохоронців у зв'язку з причетністю до розстрілів людей на Майдані Незалежності в Києві.

Про це в ефірі 5 каналу заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, скільки людей затримано наразі, міністр сказав: "13 зараз перебувають у полі зору".

Аваков додав, що "зі складу спеціальної роти "Беркута" 15 мали причетність до цього епізоду", уточнивши, що йдеться про події 18 лютого.

"Цей епізод не стосується снайперських пострілів. Це постріли прямої видимості, це постріли, які були зроблені групою "Беркута" з боку Жовтневого палацу по діагоналі в бік Інститутської, там, де місток", - пояснив Аваков.

За його словами, це тільки "одна частина тієї трагедії, яка була".

Він також додав, що проходить балістична експертиза.

Міністр визнав, що розголошення цієї інформації не в інтересах слідства, але є суспільно значимою, тому було її вирішили озвучити.

Аваков пояснив, що розслідування відбувається повільно, оскільки колишнє керівництво МВС і колишня влада, "розуміючи, яку чорну роботу вони роблять, робили все, щоб приховати сліди злочину".

"Спалювалися всі документи закріплення цих автоматів і гвинтівок, був спалений одяг... зробили все, щоб не було жодних кінців", - додав він.

Як відомо, 3 квітня вдень керівник прес-служби Генеральної прокуратури України Василь Зоря повідомив, що за підозрою в причетності до вбивства мітингувальників у центрі Києва 20 лютого затримано 12 колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування