Держдума Росії гне лінію про "політичні репресії" в Україні

П'ятниця, 4 квітня 2014, 09:12

Державна дума Росії планує розглянути заяву "Про політичні репресії на Україні".

Її проект у четвер увечері був внесений у нижню палату лідерами всіх чотирьох парламентських фракцій і спікером Сергієм Наришкіним, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Як очікується, документ буде включений до порядку денного пленарного засідання в п'ятницю.

Депутати зазначають, що Держдума вкрай стурбована нібито "масовими порушеннями прав і свобод громадян на Україні".

"Самопроголошена влада, опираючись на екстремістські силиі й залучаючи правоохоронні органи, застосовує неправові методи до своїх політичних опонентів, використовуючи репресії й фізичне насильство з метою переслідування громадян за політичними мотивами", - говориться в проекті документа.

На думку парламентаріїв РФ, "політичні репресії" виключають можливість цивілізованого розв’язання політичної кризи в Україні.

"З'являється усе більше свідчень позасудових розправ. Зростає тиск українських націонал-радикалів на російськомовних громадян у всіх регіонах і особливо на південному сході України", - стверджують російські законодавці.

"Необґрунтоване переслідування лідерів (нової) опозиції, арешти політичних діячів за сумнівними підставами є для справді демократичного суспільства неприйнятними", - переконують вони.

Держдума "засуджує протиправні дії самопроголошеної влади на Україні й категорично заперечує проти вирішення питань політичного життя силовими методами, шляхом переслідування інакомислення".

Також російський парламент "наполягає на суворому дотриманні загальновизнаних норм і принципів міжнародного права у сфері захисту прав і свобод людини".

"Україна – багатонаціональна країна й усі її громадяни повинні мати рівні можливості й права, які повинні бути захищені законом", - умовляють російські політики.

Вони планують закликати владні структури в Україні "відмовитися від насильства в будь-якій формі", і негайно припинити нібито "політичні репресії й переслідування за політичними мотивами", а також "вступити в конструктивний діалог зі своїми політичними опонентами" і "вирішити всі проблеми, що постали перед українським суспільством, у суворій відповідності до закону".

"Керівники правоохоронних органів, які здійснюють політичні репресії, повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності, а всі незаконно переслідувані лідери народного протесту повинні бути звільнені", - вимагає парламент сусідньої держави. 

Як відомо, російські політики та ЗМІ в РФ регулярно спотворюють дійсність в Україні, виправдовуючи свою агресію, зокрема, вторгнення у Крим. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...