Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шойгу: Росія ввела війська в Крим, щоб захистити свій флот

П'ятниця, 4 квітня 2014, 11:23

Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що дії російської армії в Криму були викликані загрозою життя мирного населення і небезпекою захоплення "екстремістами" російської військової інфраструктури.

Про це заявив на позаплановому засіданні колегії військового відомства, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"В останні кілька місяців внутрішньополітична ситуація на Україні продовжувала погіршуватися і на початку березня досягла своєї кризової фази. Виникла загроза життя цивільного населення Криму і небезпека захоплення російської військової інфраструктури екстремістськими організаціями", - стверджує він.

За словами Шойгу, така ситуація вимагала рішучих дій. Він заявив, що "підрозділи Чорноморського флоту посилили охорону російських військових об'єктів у Криму"

"У ході даних заходів Російська Федерація не порушила жодного двостороннього договору з українською стороною, а також своїх міжнародних зобов'язань", - підкреслив він.

При цьому глава російського оборонного відомства зазначив, що "кількісні показники сил Чорноморського флоту з особового складу і бойової техніки не вийшли за рамки допустимих".

"Чисельність Чорноморського флоту становить 25 тис особового складу", - нагадав він.

"В цілому злагоджені та організовані дії військовослужбовців флоту сприяли успішному виконанню поставлених завдань. Завдяки високим моральним вольовим якостям, хорошій підготовці і витримці російських військовослужбовців вдалося не допустити кровопролиття", - заявив російський міністр.

Як відомо, Росія не визнавала своїми військовослужбовцями так званих "зелених чоловічків" (людей у військовій формі без розпізнавальних знаків, озброєних автоматичною зброєю, а також мають військову техніку з російськими номерами), які блокували українські військові об'єкти в Криму.

Крім того, були зафіксовані численні випадки переміщення російських військ через українсько-російський кордон з порушенням чинних двосторонніх угод.

У той же час протягом всього конфлікту в Криму офіційна Москва стверджувала, що її військові всього-на-всього посилили охорону об'єктів Чорноморського флоту РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування