Обмеження терміну перебування громадян РФ в Україні почне діяти з наступного тижня

П'ятниця, 4 квітня 2014, 13:00

Розпорядження щодо обмеження термінів перебування громадян України в Росії вступає в силу з 7 квітня.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

"З 00.00 годин 7 квітня 2014 року Держприкордонслужба розпочне перевіряти виконання громадянами Російської Федерації  вимог щодо термінів перебування в Україні", - зазначається на сайті служби.

Обмеження вводять за відповідним дорученням Кабміну. Тепер громадяни Російської Федерації, які на законних підставах прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території не більш як 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України.

"Це рішення  було прийнято у відповідь запроваджених обмежень російською стороною, яка, починаючи з 1 січня 2014 року, встановила схожі терміни перебування на території Російської Федерації для громадян України", - підкреслили у Держприкордонслужбі.

У разі виявлення фактів невиконання громадянами РФ нових вимог їм відмовлятимуть у перетині кордону, а за порушення терміну перебування під час виїзду з України притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Прикордонники, однак, уточнюють, що дія цієї постанови не поширюватиметься на громадян РФ, які вважають жителями прикордонної зони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування