НТКУ в інформаційних політичних війнах брати участі не буде - Аласанія

П'ятниця, 4 квітня 2014, 15:11

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія заявив, що НТКУ не братиме участі в "політичних війнах".

Про це він сказав на брифінгу в п'ятницю в Києві, повідомляє 

"Ніяких воєн, включно з політичними, на каналі не буде, доки там буду я",- підкреслив Аласанія.

Голова НТКУ зазначив, що він є прибічником класичної журналістики.

"Я розумію громадянську позицію, журналіст може мати свою думку, перебуваючи вдома, але має ставити запитання, а не давати на них відповіді", - наголосив Аласанія.

"Я не згоден з тим, що на каналі повинна бути пропаганда. Поки він державний - це зрозуміло, проте я не хотів би бачити пропаганду в складі суспільного мовлення. Для цього у нас є УТР, яка офіційно працює на зарубіжне мовлення, і телеканал "Перший Ukraine", - підкреслив новий глава НТКУ.

За його словами, у НТКУ планують об'єднати УТР і "Перший Ukraine" в рамках роботи на закордонне мовлення у сфері пропаганди національних інтересів України за кордоном.

Крім того, Аласанія повідомив, що він має намір скоротити кількість управлінь НТКУ до 4.

"Компанія не залишиться такою, якою вона є зараз. У мене на руках вже 9 заяв про звільнення від заступників. Це не означає, що я їх всіх звільняю - я хочу взяти на роботу з чистого аркуша тих, хто зможе працювати зі мною, і тих, з ким я зможу працювати", - зазначив він.

Новий керівник заявив, що має намір реформувати структуру НТКУ так, щоб з наявних 60 управлінь і дирекцій залишити 4 управління.

Також Аласанія має намір скоротити кількість заступників гендиректора НТКУ з 9 до 4.

Як відомо, Зураба Аласанію, засновника харківського інтернет-видання "МедіаПорт", було затверджено на посаду голови Національної телекомпанії України 25 березня.

Інтерфакс-УкраїнаУкраїнські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News