УПЦ МП закликала Путіна не розколювати Україну

П'ятниця, 4 квітня 2014, 16:50

Українська православна церква Московського патріархату звернулася до президента Росії Володимира Путіна з проханням завадити розколу України.

Про це в інтерв'ю газеті День розповів керівник справами УПЦ митрополит Антоній.

"Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Онуфрій звернувся з листом особисто до президента Росії із закликом стати на заваді розділенню Української держави та не допустити збройного протистояння між нашими народами", - сказав він.

"Ми віримо, що нам все ж таки вдасться не допустити війни", - підкреслив митрополит.

За його словами, священики його церкви збирають для української армії кошти, а також продукти, медикаменти та інші речі першої необхідності. "Це наш не лише громадянський, а й християнський обов’язок", - зазначив митрополит Антоній.

"Святійший патріарх Кирил як предстоятель всієї Руської православної церкви робить усе можливе та використовує весь свій авторитет, щоб не допустити кровопролиття між народами-братами", - запевнив він.

Як відомо, на початку березня місцеблюститель Київської митрополичої кафедри Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій звернувся до Московського патріарха і всієї Русі Кирила з проханням не допустити кровопролиття на території України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News