Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оприлюднено люстраційний список членів виборчих комісій

П'ятниця, 4 квітня 2014, 17:22

Активісти Комітету виборців України склали й опублікували люстраційний список членів виборчих комісій, аби люди, причетні до фальсифікацій, не потрапили в нові комісії.  

Про це повідомив голова КВУ Олександр Черненко у своєму блозі на "Українській правді".

Він зазначив, що штаби кандидатів у президенти уже займаються комплектацією виборчих комісій: до 9 квітня мають подати свої представників в окружні і до 1 травня – в дільничні.

Черненко наголосив, що значна частка порушень та фальсифікацій на виборах, за досвідом минулих виборів, трапляється через дії або бездіяльність членів виборчкомів – і зараз "залишається небезпека, що порушники знову опиняться у виборчих комісіях".

"Злочинцем назвати людину може лише суд після розслідування відповідних органів. Сподіваємось, що багато справ ще будуть розслідувані і "нагороди" у вигляді судових рішень знайдуть своїх "героїв". Але сьогодні тривають вибори і немає часу чекати", - зазначає голова КВУ.

"Активісти Комітету виборців України вирішили допомогти штабам кандидатів. За результатами спостереження за виборами протягом 2010-2013 років ми склали перелік членів комісій, до яких у нас, скажемо так, "є питання". І в чому ці "питання" полягають ми також вказуємо у своєму дослідженні", - заявляє Черненко.

Він дає посилання на перелік "недоброчесних членів комісій".

"Там сьогодні майже 350 прізвищ. І це, звичайно, не межа. Список буде уточнюватись і доповнюватись. Сподіваюсь, за підсумками майбутніх виборів він не поповниться суттєво. Але це вже залежить від кандидатів", - зазначив Черненко.

"Якщо ми побачимо цих людей в комісіях на президентських виборах, виникнуть "питання" до тих кандидатів, що їх в комісії делегували", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування