Аваков хоче карати виборців, які продають свої голоси

П'ятниця, 4 квітня 2014, 18:12

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує посилити відповідальність сторін виборчого процесу за підкуп виборців.

Відповідні зміни до Кримінального кодексу він запропонував разом із групою фахівців.

"Новий Законопроект передбачає посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян . Йдеться про покарання за підкуп виборців, підтасування результатів волевиявлення, підробку виборчої документації та інших правопорушень виборчого процесу", - напасав у своєму Facebook він.

"Ще одна новація для українського законодавства - ввести кримінальну відповідальність для виборців, які погоджуються прийняти кошти та інші матеріальні блага в обмін на голосування за того чи іншого кандидата чи політичну силу", - зазначив він.

"Відповідати за підкуп повинні не тільки ті, хто пропонує, але й ті – хто погоджується. Ми пропонуємо запровадити норму, якщо виборець погодиться віддати свій голос в обмін на грошові чи матеріальні вигоди він повинен нести відповідальність", - додав Аваков.

"Це може бути штраф у розмірі від 1700 до 5400 гривень чи виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк", - зазначив міністр.

"Якщо на гарячому спіймають осіб, які пропонують виборцю прийняти "угоду", то вони теж відповідатимуть перед Законом, це може бути ув'язнення на строк від 5 до 7 років", - пропонує він.

"Маю намір звернутись до в.о. президента, Кабміну з пропозицією внести відповідний Законопроект до повістки дня найближчого засідання Верховної Ради для його негайного та позачергового обговорення", - додав він.

він висловив сподівання, що Верховна Рада підтримає внесення запропонованих змін до Кримінального Кодексу, а позачергові вибори президента, та довибори депутатів місцевій Рад та міських голів пройдуть з щонайменшими порушеннями виборчого законодавства.

Крім того, він дав доручення відповідним структурам МВС перевірити всі зареєстровані випадки порушення виборчих прав, які раніше не розслідувались.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування