Держдума закликає звільнити затриманих в Україні сепаратистів

П'ятниця, 4 квітня 2014, 18:26

Держдума РФ прийняла заяву "Про політичні репресії в Україні", за яку проголосували 440 російських парламентарів.

Про це повідомляє УНІАН.

У заяві йдеться, що в даний час в Україні нібито "свідомо і повсюдно обмежуються свобода зібрань, свобода вираження думок з політичних питань, свобода засобів масової інформації, закриваються неугодні засоби масової інформації".

"Політичні репресії виключають можливість цивілізованого вирішення політичної кризи в Україні. Необґрунтоване переслідування лідерів опозиції, арешти політичних діячів за сумнівними підставами ніяк не вписуються в декларативні заяви нинішніх українських можновладців про відданість демократії", - йдеться в постанові.

Також в Держдумі заявили, що в Україні зростає тиск на російськомовних громадян "та особливо на Південному Сході". Крім того, російські депутати вважають, що "політичним репресіям піддаються російські співвітчизники і ті, хто виступають за співпрацю з Росією".

"Арештовані і затримані сотні учасників протестних акцій, серед яких Павло Губарєв (Донецьк), Арсен Клінчаєв (Луганськ), Олександр Харитонов (Луганськ), Антон Давидченко (Одеса), Михайло Чумаченко (Донецьк)", - йдеться в документі.

Російські депутати вимагають від української влади "звільнити всіх незаконно переслідуваних лідерів народного протесту".

Крім того, парламент країни, владу якої світове співтовариство неодноразово критикувало за порушення прав людини, наполягає "на суворому дотриманні загальновизнаних принципів і норм міжнародного права в сфері захисту прав і свобод людини" в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News