Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська пропаганда після Януковича використала Захарченка

Субота, 5 квітня 2014, 00:13

Колишній глава МВС Віталій Захарченко, який перебуває в розшуку,  дав інтерв'ю російському Першому каналу, в якому повторює неправдиві заяви Януковича.

Так, він заявив, що у співробітників "Беркута" не було зброї, хоча сам же ще будучи міністром заявляв, що зброя була видана.

"Те , що це були не співробітники міліції (організатори стрільби на майдані), я впевнений на сто відсотків. На всі заходи "Беркут" виходив без бойової табельної зброї", - сказав він.

"Вже вранці 20 лютого відкрилася прицільна стрілянина в співробітників, які стояли на Інститутській і в районі Будинку профспілок, звідки, за нашими даними, і була відкрита прицільна стрільба" , - сказав Захарченко. Водночас він не згадав, що станом на 20 лютого Будинок профспілок згорів вщент після операції силовиків, які підпалили нижні і верхні поверхи будівлі одночасно.

"Там видно, по доставленим в травмопункти, в лікарні, які види вогнепальних поранень були отримані. Це були поранення з пістолетів 9 - міліметрового калібру, це були поранення з мисливських рушниць, дробові поранення,  картеччю, а також поранення кулями з гладкоствольних рушниць " , - додав він.

Захарченко заявив, що стрілянина і по майданівцям, і по міліціонерах велася з будівлі, що знаходилася "під контролем коменданта Майдану" , нинішнього секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Парубія. При цьому жодних уточнень, про яку будівлю йдеться, в інтерв’ю немає.

Як відомо, снайпери стріляли з даху Нацбанку, Кабінету міністрів, клубу кабінету Міністрів. Всі ці будівлі перебували під контролем тодішньої влади.

Крім того, Захарченко, якого не бачили в Україні після подій 18-21 лютого, розповів Першому каналу про те, як був убитий Олександр Музичко.

"Сашко Білий - це тільки початок. Я думаю, що будуть нові вбивства. "Сокіл" затримує Сашка Білого. Після того, як скінчилася вся стрільба, все з місця події - все… Місце події ніхто не оглянув . Все з місця події зникло" , - сказав він.

Інтерв'ю з'явилося через день після прес-конференції голів силових відомств - МВС, СБУ та Генпрокуратури щодо організації масових вбивств. Вони заявили у тому числі, що до організації убивст причетні Янукович, Захарченко, а патрони "тітушкам" видавалися в будівлі МВС і біля офісу регіонала Юрія Іванющенка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування