Кремль "намалює" конституцію Криму за подобою кавказьских республік - ЗМІ

Субота, 5 квітня 2014, 10:59

Текст нової конституції Криму, над якою працюють кримські юристи і московські експерти, буде готовий до 8 квітня.

Як повідомив голова конституційної комісії, віце-спікер кримського парламенту Григорій Іоффе, на даний момент роботу над текстом проекту ще не завершено, пише ZN.UA.

"Весь час від депутатів та членів комісії надходять нові пропозиції. Пропозицій вельми багато, і юристи з ними працюють. У нас поки в комісії немає єдиної точки зору на те, якою буде республіка і чи буде її глава очолювати уряд. Але я сподіваюся, що до вівторка (8 квітня) ми будемо мати вже зверстаний проект конституції. Принаймні, я завдання поставив саме так", - заявив Іоффе.

Також він допустив, що тоді ж проект документа буде опублікований.

При цьому керівник комісії негативно відповів на питання, чи беруть участь у підготовці нової конституції Криму представники Меджлісу.

Якщо судити із заяв Іоффе, облаштовувати анексований Крим Кремль вирішив за образом і подобою кавказьких республік, зазначає видання.

За вже озвученою інформацією, в Криму з'явиться посада глави республіки, який не буде обиратися на всенародних виборах. Його обере Верховна Рада Криму (яка перейменувала себе в Держраду) за поданням президента Російської Федерації.

"Тобто пропонується варіант устрою влади, який існує поки тільки в трьох республіках Північного Кавказу - Інгушетії, Дагестані і Північній Осетії, де президенти обираються парламентами", - пише ZN.UA.

Глави всіх інших республік РФ до цього року обиралися всенародно.

При цьому законодавство РФ не передбачає існування парламентських республік, на що сподіваються кримські депутати, розповідаючи про те, що їм оставляются широкі права - вони зможуть голосувати за всіх урядових чиновників, яких представлятиме глава Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування