Румунія назвала позицію російського МЗС "помилковою"

Субота, 5 квітня 2014, 11:18

Румунія "з жалем" сприйняла спробу Міністерства закордонних справ Росії перекласти наслідки серйозної кризи у відносинах РФ з партнерами з ЄС і НАТО на двосторонні румуно-російські відносини.

Про це заявила прес-секретар МЗС Румунії Бриндуша Предеску, передає Укрінформ.

Відповідаючи на коментар офіційного представника МЗС Росії Олександра Лукашевича, Предеску назвала цю позицію "помилковою і необгрунтованою".

"Румунія разом зі своїми партнерами з ЄС і НАТО підтримувала і продовжує підтримувати необхідність суворого дотримання незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України", - сказала дипломат.

Вона також зазначила, що "зареєстрована в 2013 році позитивна динаміка в двосторонніх відносинах між Росією і Румунією може постраждати через об'єктивну позицію Румунії у зв'язку з подіями в Україні".

Як відомо, Лукашевич напередодні заявив, що "черговий сплеск антиросійської риторики в бухарестських верхах не відповідає інтересам жодної із сторін і не може не викликати розчарування".

Раніше президент Румунії Траян Бесеску назвав події в Криму агресією з боку Росії, закликавши владу РФ суворо дотримуватися Будапештського меморандуму, згідно з яким Росія виступає гарантом суверенітету і територіальної цілісності України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування