Міграційна служба спростила видачу паспортів кримчанам

Субота, 5 квітня 2014, 13:36

Всі основні процедури, пов’язані з видачею та оновленням національного паспорту, для кримчан віднині є спрощеними.

Відповідне роз’яснення територіальним органам ДМС підписав голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний.

Зокрема, йдеться про відновлення втраченого паспорта громадянина України, вклеювання до нього фотографій по досягненню 25- та 45-ти річного віку, заміну паспорта у зв’язку зі зміною прізвища та з інших причин.

Громадяни України, прописані в Криму, зможуть отримати такі паспортні послуги у найближчому підрозділі ДМС України за місцем прибуття.

Водночас, громадяни інших регіонів України можуть отримати зазначені послуги, як раніше, виключно за місцем проживання, нагадують у відомстві.

Також у ДМС повідомили, що в зв’язку з неможливістю забезпечення доставки паспортів громадянина України для виїзду за кордон на Кримський півострів, міграційна служба змушена припинити видачу цих документів на зазначеній території, оскільки робота казначейства на півострові заблокована та через неможливість доставки.

Видача таких закордонних паспортів кримчанам здійснюється в управлінні ДМС України в Херсонській області.

Громадяни, які бажають оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон, можуть звертатися до будь-якого підрозділу ДМС України на материковій частині держави.

Також у міграційній службі нагадують, що оформлення виходу з громадянства України здійснюється за заявою особи на ім’я президента України, яка подається до закордонної дипломатичної установи.

При цьому, датою припинення громадянства України у цьому випадку, є дата видання відповідного Указу президента України.

Таким чином, Російська Федерація не може приймати будь-яких рішень щодо припинення українського громадянства мешканців АР Крим та міста Севастополя, наголошують в українському міграційному відомстві.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування