ПС стверджує: невідомий герой з Будинку профспілок - їх боєць

Субота, 5 квітня 2014, 22:21

Організація Білий молот, що називає себе співзасновником Правого сектору, заявляє, що останки тіла, похованого 5 квітня на Аскольдовій могилі, належали члену їхньої органазіції Святославу.

Про це "Українській правді" повідомили самі члени організації.

Зокрема, це ствержує лідер Білого молоту Владислав Горанін, нещодавно затриманий за підозрою в організації убивства трьох працівників ДАЇ в столиці.

За його словами, невідомий герой мав прізвизько Боєць, а ім’я - Святослав.

"Я впевнений, що це був він, бо при ньому були знайдені документи, що підтверджували прийняття ним присяги Нацгвардії, яке ми влаштували незадовго до трагічних подій", - розповів він.

При цьому Горанін зазначив, що більше не знає жодних деталей про загиблого - ані віку, ані місця походження чи проживання, ані прізвища.

Разом з тим Горанін наполягає, що Святослав є чотирнадцятим бійцем БМ, який загинув на Майдані. Прізвища загиблих він назвати відмовився.

Більше фактів про невідомого до останнього моменту героя Майдану не зміг назвати і ще один лідер БМ - Володимир Волков, який зміг отримати в Генпрокуратурі дозвіл на поховання фрагментів тіла з Будинку профспілок.

"Ми відразу знали, що неопізнане тіло у морзі - то наш Боєць, але до останнього не могли встановити ім’я, - зазначив Волков.

За його словами, присягу, за якою загиблого й "ідентифікували" побратими, Святослав склав 29 січня.

При цьому Генадій Боценюк, який представився одним з духовників Правого сектору, зазначив, що загиблий у Білому молоті з’явився зовсім незадовго до трагічних подій:

"Можливо, десь тиждень. Тому і лишився таким невідомим - ніхто нічого не знає про нього. Родичів ми розшукати не змогли. Можливо, він був сиротою", - зазначив Боценюк.

Також він стверджує, що бачив хлопця за 40 хвилин до початку штурму Будинку профспілок і пізніше опізнав його вже мертвого за кольором куртки.

У свою чергу працівники столичного моргу запевняють, що жодних речей чи документів з фрагментами тіла, яке привезли до них з Будинку профспілок, не було.

Окрім того Волков наголосив, що аналіз ДНК тіла вказує, що то був чоловік 23-25 років, що збігається з його версією про Бійця-Святослава.

Організацією похорону невідомого загиблого займалися представники Білого молоту. Був присутнім і активно спілкувався з ними скандальний нардеп попереднього скликання - Юрій Кармазін.

На вінках, що приготували для похорону, був напис – "Безіменному герою Майдану". Через плутанину, яка в останній момент виникла із ніби то з’ясованим ім’ям загиблого, над могилою не встановили хрест.

Усі фото Анастасії Берези
 
 

Як відомо, за офіційними даними в Будинку профспілок під час пожежі загинуло п’ятеро осіб. Чотири тіла були ідентифіковані. П’яте - надзвичайно пошкоджене вогнем, опізнати не вдалося.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...