РФ планує запустити в Крим свого авіаперевізника і розробляє "єдиний квиток"

Неділя, 6 квітня 2014, 16:44

Російська авіакомпанія Red Wings може отримати держсубсидії в розмірі 3 млрд рублів, якщо переорієнтується на польоти між російськими містами і Кримом.

Про це заявив глава Мінтрансу РФ Максим Соколов, пишуть РІА "Новости".

"Компанія Red Wings висловила готовність весь свій флот - це 8 літаків Ту-204 і ще 4 таких літаки у компанії є в резерві, почати базуватися в Сімферополі і, відповідно, переорієнтуватися на польоти в міста Росії з Сімферополя", - зазначив Соколов.

Він також заявив, що зараз авіаперевізник запропонував 15 маршрутів.

Крім того Мінтранс РФ розробляє "єдиний квиток" на поїздку в Крим через територію Росії, який об'єднає залізничне, автобусне та морське сполучення, і планує ввести його з літнього сезону 2014 року.

За словами Соколова, підготовлено кілька варіантів організації залізнично-поромного сполучення з Кримом через територію РФ.

"Пасажири можуть прибувати на поїздах в Анапу і далі на швидкісних катамаранах - в Керч. Інші можуть доїжджати до залізничної станції Кримськ, потім на автобусах до Керченської переправи в порт Кавказ і на поромі в Крим", - зазначив Соколов.

Після прибуття в Крим пасажирів розвозитимуть автобуси до місць відпочинку.

За словами міністра, розробляється "прямий залізничний тариф".

"Пасажир, що купує квиток у залізничній касі, навіть якщо залізничне перевезення буде до Кримська, Анапи або Новоросійська, може одночасно до цим квитком придбати талон на перевезення автобусом від Кримська або Анапи до Керченської переправи, квиток на саму поромну переправу і далі (автобусом) до Сімферополя, Севастополя, Алушти, Феодосії", - пояснив Соколов.

У РФ транспортно-логістичну схему планують налагодити до травневих свят.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування