Латвія відключила російський "РТР" через брехню про Україну

Понеділок, 7 квітня 2014, 11:42

У Латвії Нацрада електронних ЗМІ заборонила на три місяці ретрансляцію телеканалу "Росія РТР" через неправдиву інформацію про Україну.

Про це повідомляє "ИТАР-ТАСС".

Проаналізувавши зміст "Росії РТР" у період з 2 по 17 березня, рада дійшла висновку, що в передачах телеканалу міститься інформація, яка порушує ряд статей закону про електронні ЗМІ.

Крім того, відомство вирішило, що "Росія РТР" в деяких матеріалах про ситуацію в Україні поширює необ'єктивну інформацію, яка містить ознаки військової пропаганди.

Крім того, минулого тижня це ж відомство почало адміністративну справу проти російськомовного Першого балтійського каналу (ПБК).

Претензії також пов'язані з тим, що телеканал протягом тривалого часу поширює тенденційну, неправдиву і ворожу щодо Латвії інформацію.

У Латвії це розцінюють як цілеспрямовану агресію в інформаційному просторі країни.

Програми та фільми російського Першого каналу займають у сітці мовлення ПБК до 70% ефірного часу.

Як відомо, раніше Україна заборонила мовлення чотирьох російських телеканалів, а Литва зупинила ретрансляцію двох каналів з РФ.

В ОБСЄ заявили, що це не найкращий вихід із ситуації, але підтвердили право країн обмежувати мовлення ЗМІ, якщо вони зазіхають на основоположні права.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування