Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські слідчі затримали вбивцю українського офіцера в Криму - Міноборони

Понеділок, 7 квітня 2014, 15:16

Слідчий комітет Росії затримав молодшого сержанта російських військ, який в Криму вбив майора Збройних сил України.

Про це на брифінгу в Києві повідомив заступник начальника Головного командного центру ЗСУ Олександр Розмазнін, пише УНІАН.

Цю інформацію він отримав від офіцерів української частини, де служив вбитий офіцер.

За словами Розмазніна, українські правоохоронні органи також відкрили кримінальне провадження за фактом вбивства, розслідування вестимуть органи військової прокуратури.

Розмазнін підкреслив, що реакція на цю подію буде на всіх рівнях, в тому числі збоку Міністерства закордонних справ України, а також Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ.

"Молодший сержант російських Збройних сил перевів ситуацію в гарячий конфлікт. Реагування буде однозначним, ніхто не буде стояти осторонь, тим більше, це не перший випадок", - сказав він, нагадавши, що раніше у Криму снайпери вбили ще одного українського військовослужбовця.

Як повідомлялося, за даними Міноборони України, у неділю російський військовий розстріляв з автомата Калашникова беззбройного українського офіцера.

"6 квітня о 23.40 за московським часом, в смт. Новофедорівка в офіцерському гуртожитку двома пострілами впритул з автомата АК-74 військовослужбовець окремого батальйону морської піхоти ЧФ РФ молодший сержант Зайцев Є.С. застрелив майора Карачевського Станіслава Володимировича (1981 р.н.)", - повідомили у відомстві.

Крім того, у відомстві повідомили, що товариш загиблого - офіцер оперативного відділення штабу військової частини ЗС України капітан Єрмоленко Артем Володимирович "по- звірячому побитий і заарештований солдатами РФ, в даний час переданий в слідчий відділ ЧФ РФ".

За словами свідків, між військовими виникла сварка "на ґрунті особистої неприязні".

Росіяни були озброєні, український офіцер - ні. Він намагався втекти і сховатися в гуртожитку, проте його наздогнали і застрелили.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування