НАТО закриває росіянам доступ до своєї штаб-квартири

Понеділок, 7 квітня 2014, 18:38

Північноатлантичний альянс закриває широкий доступ до штаб-квартири усім працівникам місії Росії в НАТО, за винятком посла, його заступника та двох помічників.

Рішення про це оприлюднено в понеділок у Брюсселі, цитує штаб-квартиру альянсу Інтерфакс-Україна.

Воно набуває чинності з 8 квітня.

"Як наслідок, буде відмовлено в широкому доступі, що існував раніше, до штаб-квартири НАТО всім працівникам російського представництва, за винятком посла, його заступника і двох працівників-асистентів", - сказано в повідомленні штаб-квартири.

"Якщо інші працівники російського представництва потребуватимуть доступу для офіційних справ, застосовуватимуться стандартні правила відвідування", - зазначено у повідомленні.

Ці правила передбачають, що співробітники представництва мають заздалегідь оголосити про свій намір відвідати штаб-квартиру, пройти реєстрацію, і візит відбуватиметься у супроводі співробітника НАТО.

"Це все ще надає російським дипломатам рівень доступу до штаб-квартири НАТО, який ніколи не було надано жодним російським міністерством або установою співробітникам НАТО, що працюють у Москві", - наголошується в повідомленні.

Як відомо, раніше міністри закордонних справ НАТО ухвалили рішення призупинити усе практичне співробітництво з Москвою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування