Більшість українців побоюються іноземного вторгнення та розпаду країни

Вівторок, 8 квітня 2014, 17:44

Більшість українців бояться нападу зовнішнього ворога, припинення існування країни та невиплати зарплат і пенсій.

Про це свідчить опитування компанії TNS, проведене у березні цього року.

Найбільше українці бояться невиплати зарплат та пенсій, а також нападу зовнішнього ворога на Україну (60% та 59% відповідно). 52-54% опитаних також непокоїть безробіття, розпад України, ріст цін та політична нестабільність у державі.

Крім того, 50% побоюються безладів на вулицях, 48% стурбовані можливим ростом злочинності. 40-42% вважають можливим зупинку підприємств та міжнаціональні конфлікти. Ще 32% навіть припускають, що в країні може бути голод.

 

82% опитаних серед негативних змін за останні три місяці згадали ріст занепокоєності через політичну ситуацію в країні. 32% від усіх респондентів зазначили, що матеріальний стан їх сімей за цей значно погіршився, 10% - що вони втратили роботу.

В той же час 37% українців не очікують позитивних змін в житті у найблизчий рік, 30% все-таки сподіваються на них.

Дослідники також торкнулися питання корупції. 31% опитуваних за останній рік доводилося принаймні раз давати хабар за останній рік. 24% не давали хабара, бо вони виступають проти цього, ще 35% - тому, що не було такої необхідності.

Варто також зазначити, що, за даними опитування, за останні три роки кожен шостий (17%) українець зазнав фізичного насилля або був пограбований.

Опитування проводилося серед користувачів інтернету, в ньому взяла участь 1021 особа.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...