Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ештон засудила сепаратистів і просить Київ не тягнути з конституцією

Середа, 9 квітня 2014, 12:08

Глава дипломатії ЄС Кетрін Ештон засудила сепаратистів у східній Україні і закликала Київ не зволікати з конституційною реформою.

Про це йдеться в її заяві, поширеній посольством ЄС в Україні.

Високий представник "пильно слідкує за тривожними подіями у східній Україні, включаючи захоплення державних будівель у Харкові, Донецьку і Луганську із застосуванням сили".

"Вона високо оцінює зважені дії української влади із проведення операцій зі встановлення закону і порядку", - йдеться у заяві.

Високий представник повторно заявляє про міцну підтримку єдності, суверенітету і територіальної цілісності України з боку ЄС.

Вона виступає проти подальшої дестабілізації ситуації в Україні – чи-то зсередини країни, чи-то викликаної ззовні.

"Політичні вимоги мають бути розглянуті у ненасильницький спосіб, за допомогою проведення належних форумів. Президентські вибори, які відбудуться наступного місяця, мають надати громадянам законну та всеоохопну платформу для вираження своїх думок", - повідомляє прес-служба.

"Також дуже важливо, аби конституційна реформа в Україна була всеохопною та завершилася без зволікань. Уряд має шукати порозуміння з населенням України – від Сходу до Заходу", – йдеться в заяві.

Євросоюз підтримує зусилля українського уряду зі стабілізації ситуації в країні.

Ештон продовжує свої дипломатичні зусилля, спрямовані на деескалацію ситуації в Україні і наступного тижня зустрінеться з міністрами закордонних справ США, Росії та України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування