Сікорскі : Путін загрожує Європі поверненням в пекло ХХ століття

Середа, 9 квітня 2014, 12:47

Росія фінансує диверсійну діяльність в Україні і загрожує всій Європі поверненням в "пекло ХХ століття".

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорські в інтерв'ю американському телеканалу СNN, передає УНІАН.

"Більш сильна країна спочатку займає частину слабшої, а пізніше фінансує диверсійну діяльність, пояснюючи це етнічними проблемами, яких не існує", - сказав Сікорський.

При цьому він підкреслив, що в Криму та східній частині України ніколи не існувало ніяких етнічних проблем, люди спокійно розмовляли російською і дивитися російські телеканали.

В цілому, на думку Сікорського, президент Володимир Путін своїми діями в Україні загрожує Європі поверненням "пекла" ХХ століття, яке виникло через бажання ряду держав змінювати свої кордони нібито для захисту інтересів національних меншин.

"Ми добре знаємо історію. Це наче дивитися оперу, лібрето якої досконально знаємо. Це абсолютно неприйнятно, тому що в Європі немає жодної країни, на території якої не жили б національні меншини", - сказав Сікорські.

"Якщо почнемо змінювати межі, пояснюючи це бажанням їх захистити, то повернемося до пекла XX століття" - додав він.

За його словами, "власне тому всі відчувають загрозу через те, що недавно зробив президент Путін".

Також міністр нагадав, що західний світ готує третій пакет санкцій на випадок, якщо Росія таки наважиться на подальшу військову агресію проти України.

Як відомо, держсекретар США Джон Керрі заявив, що у США є інформація про причетність російських спецслужб до сепаратистських бунтів на сході України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування