Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Спроби Росії виправдати сепаратистів - немислимі

Середа, 9 квітня 2014, 14:58

В України є незаперечні докази того, що діяльність озброєних сепаратистів на Сході країни координує та організовує Росія.

Про це на брифінгу у середу заявив директор департаменту інформполітики МЗС України Євген Перебийніс.

"Російською стороною продовжується підривна діяльність, яка загрожує безпеці України та її громадян", - заявив він.

За словами Перебийноса, "незаперечним доказом цього є практично щоденні затримання СБУ російських шпигунів та членів диверсійних груп, які координуються ФСБ та військовою розвідкою РФ".

"Є свідчення про безпосередню участь громад РФ в координуванні та реалізації планів із силового захоплення об’єктів в Донецькій, Луганській та Харківській областях", - заявив він.

Перебийніс обурився спробами російських чиновників порівняти сепаратистські виступи на Сході із подіями на Євромайдані.

"Останнім часом від офіційних представників РФ ми чуємо просто немислимі спроби виправдати сепаратизм в Україні", - заявив він.

"Нам закидають "подвійні стандарти", намагаючись порівнювати події під час Євромайдану та нинішні сепаратистські акції. Шкода, що російські чиновники, які проводять такі паралелі, не розуміють очевидних відмінностей", - пояснив він.

Як відомо, держсекретар США Джон Керрі звинуватив російські спецслужби у розпалюванні сепаратистських заворушень на сході України, заявивши, що Москва може готуватися до військових дій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування