Фейковий мер все ще сподівається обміняти інспекторів ОБСЄ та офіцерів

Четвер, 1 травня 2014, 10:26

Сепаратисти Слов'янська проводять переговори з київською владою про обмін затриманих представників ОБСЄ на своїх соратників.

Про це розповів самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов.

"Ці представники ОБСЄ, як і раніше, залишаються в Слов'янську, ми створили для них комфортні умови, стосунки з ними дружні. Звичайно, вони хочуть додому, і ми вже ведемо відповідні переговори з київською владою. Сподіваємося, що нам вдасться обміняти їх на наших соратників, захоплених Києвом", - сказав він.

Лідер сепаратистів уточнив, що також в Слов'янську, як і раніше, залишаються троє затриманих ними спецназівців підрозділу "Альфа" СБУ.

"Вони також у нас, нормально себе почувають, будемо теж намагатися їх обміняти", - сказав Пономарьов.

Він вважає, що обстановка в Слов'янську спокійна.

"Ми готувалися до того, що вночі буде штурм міста, але чомусь він не відбувся. Зараз все спокійно, люди готуються вийти на першотравневі демонстрації", - сказав самопроголошений мер.

Як відомо, у вівторок Пономарьов повідомив про прогрес, досягнутий у переговорах з ОБСЄ про звільнення семи іноземних інспекторів, які були взяті в полон. Водночас в ОБСЄ цю інформацію не прокоментували.

25 квітня сепаратисти Слов'янська взяли в полон інспекційну групу, що працює в Україні згідно з рішенням ОБСЄ за Віденським документом-2011 про заходи зміцнення довіри та безпеки.

До складу групи з восьми осіб увійшли чотири представники ФРН і по одному зі Швеції, Польщі, Данії та Чехії. Пізніше військовий спостерігач ОБСЄ зі Швеції Інгві Томас Йохансон був звільнений.

Трьох офіцерів спецпідрозділу "Альфа" Служби безпеки Українисепаратисти затримали в сусідньому зі Слов'янськом селі Горлівці.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування