Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС РФ посипав новими погрозами на адресу України і Заходу

Четвер, 1 травня 2014, 17:07

МЗС РФ у своїй новій заяві закликає Україну, США і ЄС "тверезо оцінити всю тяжкість можливих наслідків за використання сили проти українського народу".

Про це йдеться в заяві МЗС РФ "щодо планів Києва провести силову операцію на Південному Сході України".

Російські дипломати вкотре висловили стурбованість "повідомленнями в ЗМІ про намір київського режиму здійснити штурмову спецоперацію в південно -східних районах країни, та ще із залученням загонів ультранаціоналістичного "Правого сектору ".

Зазначимо, що раніше подібне повідомлення опублікувало російське агентство РИА Новости, підконтрольне Кремлю. Далі його розтиражували інші російські ЗМІ.

У заяві МЗС РФ йдеться, що "подібні безвідповідальні і агресивні дії нинішнього" українського уряду " – якщо вони будуть реалізовані - здатні привести до катастрофічних наслідків".

Більше того, МЗС РФ звинуватив Україну в зриві женевських домовленостей.

"Каральні заходи проти власного народу свідчили б про нездатність київського керівництва виконувати взяті ними зобов'язання за Женевським заявою від 17 квітня ц.р. на користь якнайшвидшого припинення будь-якого насильства і запуску широкого загальнонаціонального діалогу за участю всіх регіонів і політичних сил", - йдеться в заяві російського МЗС.

"Закликаємо Київ, а також США та ЄС, які потурають йому та підписали женевські домовленості, не здійснювати злочинних помилок, тверезо оцінити всю тяжкість можливих наслідків за використання сили проти українського народу", - сказано в заяві МЗС.

Крім того, МЗС РФ відреагував на ініціативу Кабміну України провести загальнонаціональне опитування 25 травня з приводу децентралізації влади.

"Подібні відірвані від реального життя плани київської влади нічого крім подиву не викликають.

Невже в Києві всерйоз розраховують, що лічені до 25 травня 2014 дні можна провести серйозне обговорення в українському суспільстві, у всіх регіонах України найважливіших питань майбутнього державного устрою країни?", - сказано в заяві МЗС РФ.

Там назвали заяви Яценюка про опитування "цинічними".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування