Диверсант "Стрілок" після перевороту оголосив війну Києву й просить допомоги в Кремля

Понеділок, 12 травня 2014, 15:50

Співробітник головного розвідувального управління Росії Ігор Гіркін, відомий під псевдонімом "Стрєлков", проголосив себе Верховним Головнокомандуючим і звернувся до Росії за військовою допомогою.

Відповідний текст його "першого указу" поширюють у вигляді листівок у Слов'янську й Краматорську, повідомляють Новости Донбасу.

"Беручи до уваги надзвичайний характер ситуації в країні, розв'язаний Київською хунтою геноцид донецького населення й погрози інтервенції з боку НАТО, звертаюся до Російської Федерації із проханням про надання ДНР військової допомоги", - сказано в "указі".

Стрєлков також вирішив перепідпорядкувати йому "як верховному головнокомандуючому ДНР усі постійно дислоковані на території республіки військові формування, органи безпеки, міліції, митниці, прикордонної служби, прокуратури, а також інші воєнізовані структури".

"Командирам відтепер виконувати тільки мої накази й розпорядження", - наказав Стрєлков.

Крім того, він відкрито оголосив війну українським силовикам. "Увести на території ДНР режим контртерористичної операції". У Росії саме так називаються подібні операції.

"У рамках КТО всі бойовики українських неонацистських угруповань (т.зв. "Національна гвардія", Правий Сектор, "батальйон Ляшко" і ін.) підлягають затриманню, а у випадку збройного опору – знищуються на місці", - впевнений Стрєлков.

"Правоохоронним органам республіки забезпечити кримінальне переслідування ватажків Київської хунти й інших осіб, причетних до підбурювання, організації й здійсненню масових убивств на території ДНР: І. Коломойського, П. Наливайченка, А. Парубія, А. Авакова, Ю. Тимошенко, А. Турчинова, А. Яценюка, О.Ляшка, А. Артеменка а також громадян США Дж. Бреннана, В. Нуланд, Дж. Псаки".

Він також зазначив, що "усі солдати й офіцери збройних сил, внутрішніх військ, СБУ, МВС і інших воєнізованих структур України із цього моменту вважаються, що незаконно перебувають на території ДНР".

Стрєлков вимагає, щоб протягом 48 годин вони присягнули на вірність ДНР або залишили її територію.

"Усім, хто перейшов під командування влади ДНР гарантується збереження військових і спеціальних звань, грошового забезпечення й соціальних гарантій ( за умови непричетності до здійснення тяжких і особливо тяжких злочинів)", - обіцяє російський диверсант.

Як раніше повідомлялося, колишні лідери самопроголошеної Донецької народної республіки фактично відсторонені якимось Сергієм Здрилюком, який називає себе "правою рукою" командуючого бойовиками в Донбасі Ігоря Стрєлкова (Гіркіна).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...