Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ розцінила захоплення прокуратури у Донецьку, як теракт

П'ятниця, 2 травня 2014, 13:50

Дії бойовиків, які захопили будівлю Донецької прокуратури, кваліфіковано, як терористичний акт.

Про це йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури України.

Прокуратура Донецької області здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, розпочатому Управлінням СБУ у Донецькій області, за фактом захоплення будівлі обласної прокуратури, - сказано у документі.

У ГПУ зазначили, що 1 травня адміністративне приміщення Донецької обласної прокуратури оточили близько 3000 осіб, які мали при собі вогнепальну зброю, пляшки з запальною рідиною та кийки.

"Агресивно налаштовані групи проросійських сепаратистів розпочали сутички та кидали каміння і пляшки в працівників міліції, які охороняли будівлю прокуратури", - стверджують у відомстві.

В результаті нападу 23 працівники міліції та військовослужбовці Національної гвардії отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Терористи, прорвавшись до приміщення прокуратури, фактично вчинили там погром, - розповіли у прес-службі.

Прокурор Донецької області Микола Франтковський вважає, що знищення державного майна – це акт вандалізму, який в жодному разі не можна розцінювати як намагання відстояти право на проведення референдуму.

"Злочинні угруповання, які під прикриттям політичних гасел, дестабілізували роботу правоохоронних органів, домоглися лише того, що мешканці Донецької області позбавлені своїх законних прав, гарантованих Конституцією України", - сказав він.

Прокурор наголосив, що зі злочинними угрупованнями, які вдалися до відвертого терору в інтересах зовнішнього агресора, будь-які перемовини неприйнятні. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...