Міноборони каже, що терористи просили про переговори, але "є одне "але"

П'ятниця, 2 травня 2014, 23:12

Терористи у Слов'янську попросили про переговори.

Про це повідомив виконуючий обов’язки Міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль, передає прес-слжуба Міноборони.

За словами в.о. міністра, відчуваючи, що кільце навколо дедалі звужується, терористи навіть висловили бажання іти на переговори.

Але українська сторона може розглянути цю можливість лише за однієї умови – повного припинення терористичної діяльності та видачі диверсантів, які брали безпосередню участь у тяжких злочинах, зазначили у повідомленні.

"Диверсанти, які "окопалися" у Слов’янську, вибили останній козир з рук російської пропаганди, здійснивши обстріл сучасними переносними зенітно-ракетними комплексами вертольотів Збройних Сил України. Дії цих осіб чітко демонструють професійну військову підготовку", - заявив Коваль.

За словами глави оборонного відомства, подібний принцип використання ПЗРК (одночасний пуск двох ракет по повітряній цілі) свідчить про значний бойовий досвід, який аж ніяк не може бути у звичайних мирних громадян.

Виконуючий обов’язки Міністра оборони України також спростував закиди російської пропаганди щодо застосування підрозділів ЗС України проти мирного населення.

"Вертольоти армійської авіації не здійснювали повітряних ударів по наземних цілях, а проводили лише спостереження шляхом патрулювання", - зазначив він.

"Підрозділи Збройних Сил України, що беруть участь у антитерористичній операції, не застосовуються у межах міста – вони лише оточили "оплот" сепаратистів і замкнули кільце", – підкреслив Коваль.

Коваль також висловив співчуття родинам загиблих сьогодні військовослужбовців ЗС України. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...