Полторак: В Андріївці сепаратисти із-за спин дітей вбили 2 військових

Субота, 3 травня 2014, 11:10

У ході перестрілки загинули два військовослужбовці і 12 осіб поранено.

Про це повідомив командувач Нацгвардією Степан Полторак, - передає прес-служба МВС.

За його словами, сепаратисти в Андріївці намагалися витіснити сили антитерористичного центру (АТЦ) з блокпосту, прикриваючись дітьми та людьми похилого віку.

"Цинізму сепаратистів немає межі. Вони в черговий раз показали блюзнірство своїх дій - під прикриттям мирних жителів, виставивши вперед дітей, старих, намагалися витіснити блокпост, вели серйозний тиск на військовослужбовців, що знаходяться там", – зазначив Полторак.

За інформацією, правоохоронці почали переговори про недопущення конфлікту.

Під час переговорного процесу сепаратисти застосували вогнепальну зброю із-за спин цивільних громадян. У ході перестрілки загинули два військовослужбовці і 12 осіб поранено.

У той же час, за словами Полторака, після перегрупування сил військовослужбовцям вдалося утримати блокпост. Після цього до них на підмогу прийшов резервний підрозділ, була захоплена висота і взятий під контроль телецентр Краматорська.

Крім того, командувач Нацгвардією підкреслив, що на Донбасі у суботу триває активна фаза антитерористичної операції.

"Наше головне завдання – захистити життя мирних людей і знищити всіх тих, хто бореться з мирним населенням, хто тероризує людей і зі зброєю чинить опір збройним силам України, МВС і Нацгвардії", – сказав він.

Також стало відомо, що у суботу силами інженерно-саперних підрозділів було розміновано шляхопровід на східному кордоні м. Слов'янська.

Підрозділи АТЦ продовжили наступ на терористів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...