Керівник АТО розповів про успіхи у боротьбі з диверсантами

Субота, 3 травня 2014, 13:31

В рамках АНО СБУ попередила низку терористичних заходів у Донецькі області, які планували здійснити диверсанти.

Про це у ході брифінгу 3 травня заявив керівник АТО Василь Крутов.

Він нагадав, що силовикам вдалося не допустити виведення бойовиками з ладу систему енергоживлення залізниці у напрямку Слов'янська.

 "Попереджено також спроби отруєння диверсантами питної води у Горлівці", - зазначив він.

За словами Крутова, вдалося також знешкодити одного з активних сепаратистів з позивним на радіоперехватах "Ромашка", який був зв'язковим російського ГРУшника "Стрєлка", а також гнізда снайперських груп в адміністративних та житлових будівлях Слов'янська.

"Внаслідок злагоджених дій сил АТЦ було виведено з-під обстрілу колону 95ї окремої аеромобільної бригади  - 12 БТРів та 5 автомобілів", - зазначив Крутов.

Також було зірвано спроби бойовиків заблокувати прохід підрозділів АТО через мости поблизу села Андріївка та Рубіжне і блокувати міським транспортом центральні вулиці Краматорська.

Попереджено спробу штурму терористами приміщень 156 зенітного полку у Донецьку.

Крутов нагадав, що АТО проходить в надскладних умовах, коли частина місцевого населення використовується терористами в якості живого щита.

"Якщо говорити відверто – Україна зіткнулася з раніше неіснуючою практикою в жодній країні. Якби не це, ми б давно вирішили головне завдання -  звільнення наших міст і сіл від сепаратистів і терористів", - зауважив він.

Він вчергове звернувся до місцевих мешканців з проханням не допомагати терористам.

Також Крутов заявив, що проведення АТО  "в жодному разі не ставить під загрозу проведення президентських виборів в Україні". 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News