Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Росія кинула виклик всьому кримськотатарському народу

Субота, 3 травня 2014, 17:06

Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення "репресивними та чимдалі абсурднішими діями маріонеткової кримської влади та їх ляльководів у Москві" проти кримськотатарського народу.

Про це йдеться у заяві МЗС.

"Заборонивши лідеру кримських татарів, легендарному правозахисникові Мустафі Джемілєву потрапити на свою рідну землю, російська влада кинула черговий виклик всьому цьому багатостраждальному народу", - йдеться у документі.

У МЗС вважають, що такий крок не що інше, як помста Джемілєву за його чітку і безкомпромісну позицію щодо невизнання псевдореферендуму та анексії Криму, намагання придушити національно-визвольний рух кримськотатарського народу.

"Переконані, що, не зламавшись під час сталінських депортацій, кримські татари здатні дати гідну відсіч і його теперішнім послідовникам в Росії", - вважають у міністерстві.

У відомстві відзначили, що ця провокація, здійснена на території України, в Автономній Республіці Крим, є грубим порушенням всіх міжнародних і двосторонніх українсько-російських угод, черговим проявом ксенофобії, шовінізму та національної нетерпимості, властивих нинішньому російському режиму.

"Україна підтримувала і завжди підтримуватиме якнайширшу національну і культурну автономію кримських татарів на їх історичній батьківщині – в Криму, і продовжуватиме докладати для цього всіх можливих зусиль, в тому числі в рамках міжнародного співробітництва", - підсумували в МЗС.

Як відомо, Мустафу Джемілєва у суботу не пустили до Криму. На КПП його вийшли зустрічати тисячі людей. Перед цим його не пустили до Москви.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування