Кабмін: Недопуск Джемілєва до Криму - відродження сталінських репресій

Субота, 3 травня 2014, 18:47

Уряд вимагає негайного скасування всіх заборон і обмежень, які накладаються на кримськотатарський народ і його лідерів.

Про це йдеться в урядовій заяві.

'Уряд України висловлює глибоке обурення діями окупаційної адміністрації, яка брутально перешкоджає в’їзду до Криму лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву. … Російська сторона вкотре розтоптала наріжні принципи міжнародного права і виразно засвідчила світові, що ховається під її цинічним "занепокоєнням" реалізацією права народів на самовизначення', - йдеться у заяві Кабміну.

'Особливо огидним це виглядає напередодні 70 роковин трагедії кримських татар – депортації цього народу, яка супроводжувалася загибеллю десятків тисяч людей. Уряд розцінює такі дії проти багаторічного в’язня радянських таборів, одного з чільних засновників руху за права людини в СРСР як відродження сталінських репресивних практик і відтворення сталінської політики пригнічення народів і національної дискримінації', - заявили в уряді.

Уряд вимагає негайного скасування всіх заборон і обмежень, які накладаються на кримськотатарський народ і його лідерів; припинення залякувань мирних громадян і застосування проти них військових підрозділів, провокацій проти Меджлісу кримськотатарського народу, а також притягнення до відповідальності винних у насильстві проти кримських татар і представників інших національностей на окупованій території Криму.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування