РФ створює навколо України збройне кільце напруженості

Неділя, 4 травня 2014, 10:15

Російська Федерація значно посилює своє військове угрупування на території Кримського півострова, перекидаючи сюди не лише авіацію, але і військові підрозділи.

Про це повідомив інформований кримський військовий експерт на умовах анонімності, - передає Укрінформ.

"Весь день у суботу над Кримом небо було темним від польотів авіації. Такого масованого перекидання, напевно, не було з часів окупації Криму німцями в 1941 році", - зазначив експерт.

За словами співрозмовника агентства, з материкової частини Росії перекинуто декілька десятків винищувачів сімейства МіГ, Су, а це близько авіаційного полку.

Причому, очевидно, йдеться про новітні літаки, можливо, четвертого покоління.

Крім того, очевидці спостерігали в небі і декілька реактивних бомбардувальників типу Ту-22 м.

На аеродромі Бельбек під Севастополем спостерігалася посадка не менш як десятка військово-транспортних Іл-76 із десантом і технікою на борту.

Експерт не виключає, що посилення угрупування російських військ на додаток до існуючих в Криму сил і засобів Чорноморського флоту свідчить про створення навколо південного Сходу України "збройного кільця" напруженості.

"У зв'язку з останніми подіями на південному сході України не виключено, що, нарощуючи угрупування в Криму, Росія стискуватиме збройне кільце, погрожуючи південним і східним регіонам", - зазначив експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування